25.11.09

"Haifaiv" versus blog


Mi-am amintit ca azi,la ora de romana,profa ne intreba (probabil ca un simplu subiect de discutie sau ca sa mai prelungim momentele de "frecat menta") daca avem cont pe FaceBook sau Hi5...Noi i-am raspuns ca avem blog! (Ce mandre suntem de asta!:)) ) O alta colega a adaugat ca "hi5-ul nu mai e la moda"... Asa o fi?

Partial... In primul rand,toata lumea are "haifaiv". E foarte raspandit in lumea intreaga,dar in Romania pare sa ia proportii uriase. De la mic la mare,toti isi creaza un cont,incarca poze si dau comentarii. Partea buna e ca reprezinta un mod destul de simplu de a-ti face prieteni noi sau de a pastra legatura cu cei vechi,un mod de a te exterioriza. Din pacate,de cele mai multe ori,realitatea e diferita fata de lumea virtuala,iar cine e superb pe hi5 e foarte posibil sa fie oribil in lumea reala. Doar de asta exista Photoscape si Picassa,nu? In al doilea rand,"haifaivul" cultiva prostia. Ramai crucit de cate pitipoance si cati cocalari poti intalni pe acest site,si culmea e ca sunt tot mai multi in fiecare zi.Poze modificate,tot felul de poziti a-la-Marilyn Monroe,lanturi "da haur",masini bengoase si descriere de genul : "asa'i k sunt mumu?:X ; cuomm voi ; mumos nu?; smeker da smeker; sunt printzesa smkeritah" si lista poate continua. Decat sa luati toate profilurile la rand,mai bine intrati pe www.cocalari.com si va veti amuza pe cinste! Desigur,veti ramane si dezgustati de prostia omeneasca... Bineinteles ca nu toti cei care au hi5 sunt coca&piti,dar sunt prea putini in comparatie cu marea majoritate...

Diferenta dintre blog si "haifaiv"? Un cont pe hi5 poate avea si un borac de 12 ani..si o piti si un "smeker da bani gata",oricine poate sa incarce cateva poze si sa se lase "admirat". Dar nu oricine is permite sa aiba un blog,nu oricine poate scrie,nu oricine poate sa spuna lucrurilor pe nume sau sa posteze ce ii trece prin minte (desigur,nu intr-un mod agresiv si de preferat,cat mai corect gramatical),blogul permite o posibilitate mai mare de exprimare.

Am putea spune ca "haifavul" inca se mentine,desi si-a pierdut considerabil din valoare.Am putea spune ca blogul castiga tot mai mult teren,ceea ce nu e rau deloc.

As putea spune ca nu mai am idei si ca 2 postari pe zi e cam mult... Vreau sa stiu si parerea voastra referitoare la aceste mici "paradisuri" ale internetului,pentru ca sigur fiecare ati avut de a face cu ele. Noapte buna si... bonne inspiration! :*

5 comentarii:

  1. diferenta dintr blog si "haifaiv" e ca pitipoancele si cocalarii nu au invatat inca sa-si faca un blog:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Si daca ar aveai ei blog,ar fi un dezastru! Sa ajunga prostia si pe aici,sa infecteze tot? Sincer,e mai bine asa :))

    RăspundețiȘtergere
  3. sincer nu vreau sa imi imaginez blog facut cocalari si pitzy :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne,nu! =)) Ar posta zilnic despre noile aparitii de pe Taraf ! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. hmm... eu prefer twitter XD

    RăspundețiȘtergere